Σε πολλούς τομείς εργασίας απαιτείται μια σειρά δικαιολογητικών για την έγκριση ενός υποψήφιου εργαζομένου. Τα δικαιολογητικά αυτά αποτελούν προϋπόθεση για να εργαστεί κάποιος στην εκάστοτε θέση, ενώ συνήθως απαιτείται και η τακτική ανανέωσή τους αν πρόκειται για βεβαιώσεις υγείας.

Στο ιατρείο μας μπορούν να εκδοθούν τα παρακάτω πιστοποιητικά υγείας:

  • Πιστοποιητικά υγείας για εργασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, νυχτερινά κέντρα/ σερβιτόροι, μάγειρες, σεφ, μπάρμαν, ψήστης)

Στο πιστοποιητικό βεβαιώνεται ότι ο κάτοχος υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο και δεν πάσχει από κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα ή κάτι άλλο που δεν του επιτρέπει να εργαστεί στην εν λόγω θέση. Το πιστοποιητικό μπορούν να εκδώσουν κρατικοί ή ιδιώτες γιατροί.

Απαιτείται ακτινογραφία θώρακος, παρασιτολογική εξέταση κοπράνων και καλλιέργεια. Το πιστοποιητικό ισχύει για 5 χρόνια και στη συνέχεια ανανεώνεται με επανάληψη της διαδικασίας.

  • Δελτίο υγείας μαθητή

Το Δελτίο υγείας μαθητή εκδίδεται αφότου γίνει λήψη ιστορικού του παιδιού και της οικογένειάς του. Εάν υπάρχουν ειδικές ιατρικές ενδείξεις γίνεται περαιτέρω ειδικός έλεγχος.

  • Πιστοποιητικό υγείας για άδεια οδήγησης

Για την έκδοση διπλώματος οδήγησης απαιτείται προδιαγραφή για τη σωματική και διανοητική ικανότητα οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος από την Πρωτοβάθμια Ιατρική Εξέταση.